Onderhoud

Van een cv ketel mag u verwachten dat deze jarenlang meegaat. Hier is wel een maar aan verbonden: de dient goed te worden onderhouden. Dit is een van de services die Klimaatservice Gouda u kan bieden. De volgende redenen geven aan waarom het verstandig is om uw cv ketel te onderhouden:

  1. Goed onderhouden cv ketels zijn zuiniger en hebben een kleinere kans op storingen
  2. Cv ketels die goed onderhouden worden blijven veiliger werken, waardoor gevaarlijke situaties worden voorkomen
  3. U bespaart energie door goed onderhoud
  4. U voorkomt hoge reparatiekosten
  5. De verwachte levensduur van een cv ketel wordt langer

Wanneer een cv ketel niet goed wordt onderhouden, bestaat er kans dat er schadelijke stoffen vrijkomen, zoals koolmonoxide.

Door onze jarenlange ervaring met cv ketels kunnen wij op een vakkundige manier de staat van uw gasapparatuur weer in top conditie brengen!

Indien uw cv ketel niet naar behoren functioneert en in storing staat, is er op de toestellen van vandaag een code te lezen op de display. De code duidt de storing aan. Het meerdere malen moeten resetten van uw cv ketel kan voor schade zorgen. Wanneer zich dit voordoet, doet u er verstandig aan om hier contact met ons op te nemen. Schrijf daarom dan ook de storingscode op die de cv ketel aangeeft en voorkom onnodige schade.

Waarom onderhoud van Klimaatservice Gouda?

Levensduur

Een regelmatig onderhouden cv ketel heeft een langere levensduur waardoor de aanschaf van een nieuwe cv ketel uit wordt gesteld.

Veiligheid

Reguliere inspecties zorgen voor een verhoogd brandveiligheid en verlaagd de kansen op gas lekken.

Zuinig

Een cv ketel met onderhoud kan tot wel 10% van uw rekening verminderen!

Voorkom reparatie

Voorkom onnodige storingen en reparatiekosten door regelmatig uw cv ketel te laten inspecteren.

Het belang van onderhoud

Zonder regelmatig onderhoud van uw cv ketel kunnen er verscheidene situaties voordoen die een nadelige impact hebben op uw systeem. Zo kan de cv ketel een storing krijgen en kunnen elementen van uw cv ketel defect raken. Dit kan leiden tot hogere stookkosten, doordat de cv ketel niet meer goed kan verwarmen of zelfs gasverlies kan krijgen. Bekijk de tabel hieronder wat voor storingen/defecten uw cv ketel kan krijgen in de loop van de jaren.

Laatste keer cv-ketel onderhoud Kans op storingen of defecte onderdelen
1 of 2 jaar Geen extra kans op storingen of defecte onderdelen
3 of 4 jaar Vervuilde warmtewisselaar
5 of 6 jaar Automatische ontluchter defect
7 of 8 jaar Vervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar
9 jaar of langer Grote kans op storingen aan elektronica van de cv ketel.
Kans op zichtbaar gaslekkage/condenslekkage

Wat is koolmonoxide?

Koolmonixide (CO) is een gevaarlijk gas wat vrijkomt wanneer er een onvolledige verbranding plaatsvindt van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Koolmonoxide is gevaarlijk. Je ruikt, ziet of proeft het niet. Een kleine hoeveelheid van dit gas, die 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof, is al genoeg om tot bewusteloosheid te leiden.

Voorkom vergiftiging, met regelmatig en vakkundig cv ketelonderhoud. Wij vertellen u graag meer over dit rookgas, en hoe u risico kunt voorkomen. Regelmatig onderhoud aan uw cv ketel zorgt voor een veilig verwarmd huis.